Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Βίοι παράξενοι

και παράλληλοι, αυτό είναι το αξιοπερίεργο.

ο Μ. είναι ένας εργαζόμενος πολίτης. Οικογενειάρχης, με 4 παιδιά-μπουμπούκια. Η κοινωνία τον συμπονά κατά βάθος.



η Π. είναι παντρεμένη 30 χρόνια με τον Μ. και ζυγώνει τα 50. αγαπά την οικογένειά της με πολύ δοτικότητα. πάσχει από πολλά. δουλεύει αρκετά και ονειρεύεται να έχει 6, 7, 8 απογόνουνς. ο γιος της, Ν. κόντεψε να χάσει τη ζωή του από δικό του βίτσιο. η κόρη της Ρ. κόντεψε να χάσει τη ζωή της από δικό της βίτσιο. και οι 2 ζουν μόνοι, ο ένας αγκαλιά με ένα κράνος μοτοσυκλετιστή που δεν φορά παρά μόνο για να δει αν του πάει, στον καθρέφτη των απότομων στροφών, η άλλη αγκαλιά με τη σκέψη πού θα βρει χρήματα.



ο Ν. κονομάει καλά. πάνε όλα στο πάρκινγκ που νοικιάζει για το εργαλείο του. δουλεύει όλη μέρα και το δειλινό καυγαδίζει με διάφορα θηλυκά στο τηλ. ακούει εντατικά βολάνη και αγαπά να μισεί τους ελεεινούς του περιθωρίου.


η Ρ. γυρνάει σπίτι πατώντας στις μύτες για να μην συναντήσει κανέναν, γιατί για αρκετό καιρό ζει με τον Ν. ζει λίγο σκυφτά και μουρμουριστά και της αρέσει να τριγυρνά στο κέντρο της πόλης την στιγμή που σβήνουν τα βραδινά φώτα του δήμου και εύχεται να μην δει τους πολύ στενούς της ανθρώπους να ξανακάνουν εμετό, γιατί καταλήγει η ίδια ζάντα κ οι άλλοι κυριλέ. της αρέσει να είναι ζάντα, αλλά όχι οι άλλοι να είναι κυριλέ.



η Γ.- πάλαι ποτέ οικογενειακή φίλη. φοιτήτρια, αράζει με κόσμο, όλη την ώρα υπενθυμίζει στα αδέρφια την πετυχημενιά της στα πλάισια σοβαρού κι αστείου. νιώθει ευάλωτη κατά βάθος. θέλει να την κερνάς μπύρες και γενικά εκλεκτά εδέσματα. κατά πολύ βάθος, ξέρει ότι είναι για γέλια. και αν την κεράσεις, το παραδέχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου